14 noiembrie – Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat Reviewed by CD on . Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat a fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății și a Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat a fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății și a Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»14 noiembrie – Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat

14 noiembrie – Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat

14 noiembrie – Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat

Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat a fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății și a Federației Internaționale de Diabet (FID). A devenit zi oficială a Națiunilor Unite în 2007 prin adoptarea Rezoluției 61/225 la 20 decembrie 2006.
tema pentru ediția din 2017 a Zilei mondiale de luptă împotriva diabetului zaharat este ”Femeile și diabetul — dreptul nostru la un viitor sănătos”. Astfel, se dorește ca toate femeile cu risc de a face diabet sau care suferă deja de această boală să poată beneficia, în mod accesibil și echitabil, de informația și medicația necesare prevenirii sau tratării. În acest sens, FID a demarat o campanie de informare din luna mai până în septembrie 2017.
Conform Dicționarului explicativ al limbii române, diabetul este numele dat mai multor boli metabolice și endocrine caracterizate prin eliminare abundentă de urină, prin senzație continuă de sete, prin prezența glucozei în urină etc. Se mai numește și ”boală de zahăr”.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus