În 15 primării din Bistriţa-Năsăud, gestiune în sistem informatic a registrului agricol

15 primării din Bistriţa-Năsăud vor beneficia de proiectul de Gestiune în Sistem Informatic al Registrului Agricol. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Sibiu, iar contractul a fost semnat astăzi, la sediul Consiliului Judeţean.

Radu Moldovan a precizat faptul că autorităţile judeţene vor avea grijă ca proiectul să fie unul funcţional, în folosul cetăţenilor.

,,Am avut o discuţie şi am mai făcut o prezentare legată de proiectele pentru gestiunea sistemului Informatic al Registrului Agricol. Ştiţi că judeţul BN a câştigat două proiecte. Azi îl semnăm pe cel de al doilea, pentru că primul e încă în contestaţii şi nu e semnat, deci astăzi va avea loc semnarea contractului pentru Gestiunea Sistemului Informatic al Registrului Agricol şi a altor servicii publice, destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrative teritoriale din judeţul BN. Valoarea totală a proiectului de 6 milioane 734.605 lei din care asistenţă financiară nerambursabilă 6 milioane 599.912 lei, 98 % din valoarea totală a proiectului. Beneficiarii proiectului sunt Consiliul Judeţean, plus unităţile administrativ teritoriale ale oraşului Sîngeorz-Băi, Beclean şi Năsăud, deci cele trei oraşe de la nivelul judeţului şi primăriile comunelor Teaca, Lechinţa, Bistriţa-Bârgăului, Prundu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Livezile, Budacu de Jos, Cetate, Leşu, Şieu, Monor şi Milaş. Câştigătorul licitaţiei este societatea comercială Sobis Solution S.R.L Sibiu, care va realiza acest sistem informatic. Contractul are durată de 11 luni, va trebui finalizat până la data de 16 august 2015. Am mai discutat în celelalte întâlniri ale noastre şi o să mai subliniez că e un proiect destul de important ţinând cont de sistemul de data, sistemul de informaţii şi baza de date cu care acest sistem va putea fi interconectat, pentru a putea să oferim soluţii cetăţenilor la ei acasă. Adică dacă avem nevoie de o informaţie de la OCPI, această informaţie la final va putea fi obţinută la nivelul comunei Milaş, sau la nivelul oraşului Beclean sau la oricare terminal care va fi instalat la aceste unităţi administrativ teritoriale, de asemenea interconectare cu baza de date de la APIA, APDRP”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.

Obiectivul principal al proiectului constă în creşterea eficienţei serviciilor publice adresate cetăţenilor şi mediului de afaceri cu privire la informaţiile din domeniul agricol şi implementarea de tehnologii informaţionale care să contribuie la o gestiune mai bună a problemelor legate de posesia şi folosinţa terenurilor agricole.

,,Noi suntem prezenţi în industria aceasta software, pentru administraţie publică de peste 10 ani, de fapt aceasta este principala activitate a firmei. Avem peste 500 de clienţi în administraţia publică mică şi mijlocie, comune, oraşe, să spunem Consilii Judeţene şi chiar municipii reşedinţe de judeţ. Suntem producători de softuri în special de registru agricol de taxe şi impozite, de contabilitate, de asistenţă socială şi mai avem pe lângă acestea şi un soft de document management, de care cred că o să se bucure toţi cetăţenii care sunt implicaţi în acest proiect, din toate cele 15 localităţi. De fapt ce se realizează prin acest soft? Se poate face o conexiune între bazele de date de la ANCPI, OCPI şi chiar de la APIA. Astfel putem să ajută cetăţenii acestui judeţ să acceseze fondurile nerambursabile, subvenţiile şi aşa mai departe. Iar câştigul cel mai mare este transabilitatea proprietăţii. Astfel vor avea foarte repede şi într-un timp foarte scurt date legate de proprietate”, a precizat Gheorghe Silvian Sorin, directorul Sobis Solution S.R.L.

Proiectul este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului încheiat cu Ministerul pentru Societatea Informaţională şi se derulează timp 18 luni.

Recomandari

Alte Articole