200 de locuri în învăţământul liceal sunt disponibile pentru elevii romi din Bistriţa-Năsăud Reviewed by CD on . Partida Romilor continuă şi în anul 2015 una din cele mai cunoscute campanii educaţionale de la nivel naţional, o campanie dedicată copiilor de romi şi nevoii a Partida Romilor continuă şi în anul 2015 una din cele mai cunoscute campanii educaţionale de la nivel naţional, o campanie dedicată copiilor de romi şi nevoii a Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»200 de locuri în învăţământul liceal sunt disponibile pentru elevii romi din Bistriţa-Năsăud

200 de locuri în învăţământul liceal sunt disponibile pentru elevii romi din Bistriţa-Năsăud

200 de locuri în învăţământul liceal sunt disponibile pentru elevii romi din Bistriţa-Năsăud

Partida Romilor continuă şi în anul 2015 una din cele mai cunoscute campanii educaţionale de la nivel naţional, o campanie dedicată copiilor de romi şi nevoii acestora de şcolarizare.

Campania educaţională „Noi îţi dăm recomandarea” propune elevilor care îşi asumă identitatea romă un loc în învăţământul de stat preuniversitar şi universitar.

„Filiala Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud va desfăşura această campanie educaţională începând cu data de 18 mai. Urmărim astfel, să încurajăm asumarea identităţii rome dar şi continuarea studiilor până la cel mai înalt nivel. Recomandarile se eliberează gratuit, tuturor cetăţenilor de etnie romă care solicită acest lucru”, spune preşedintele Emil Neia Lăcătuş.

Pentru anul şcolar 2015-2016, Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud i-au fost alocate 200 de locuri în învăţământul preuniversitar (licee) şi 180 de locuri în cadrul şcolilor profesionale. De asemenea, absolvenţii romi de învăţământ preuniversitar cu diplomă de bacalaureat beneficiază de un număr de 640 de locuri în cadrul învăţământului universitar de stat din întreaga ţară.

Dosarele se vor depune la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud în perioada 18 mai-19 iunie, până la ora 15.00. Din dosar nu trebuie să lipsească recomandarea primită din partea Partidei Romilor. Pentru obţinerea recomandării de apartenenţă la minoritatea romă este nevoie de actul de identitate al elevului, de semnarea unei declaraţii pe propria răspundere că elevul aparţine minorităţii rome. Pentru elevii claselor a VIII-a , având în vedere faptul că ei sunt minori, declaraţia de apartenenţă la minoritatea romă trebuie semnată de părintele sau de tutorele său, fapt pentru care este nevoie şi de actul de identitate al părintelui sau tutorelui. De aceste măsuri pot beneficia fără nicio restricţie şi elevii instituţionalizaţi. Cu “Recomandarea” astfel obţinută, părinţii trebuie să meargă la şcoala unde este înscris elevul pentru ca documentul respectiv să fie ataşat dosarului de înscriere. Înscrierea pe locurile pentru romi în licee se va face de către şcolile unde elevii sunt înscrişi sau personal de către părinţi.

“Vreau să le spun părinţiilor care se tem să îşi asume identitatea romă, ca elevii nu vor fi discriminaţi în perioada studiilor. În plus, aceste locuri, oferă elevilor de etnie romă accesul într-un liceu bun, unde nivelul de educaţie al elevilor le va permite acestora să îşi continue studiile în instituţiile de învăţământ superior, fără să mai fie nevoie de meditaţii. Totodată, le recomand părinţilor să aprecieze în mod corect capacitatea copiilor lor de a face faţă cerinţelor educaţionale din liceele bistriţene, astfel încât să evite situaţiile neplăcute de corigenţă sau de abandon şcolar”, a concluzionat preşedintele Emil Neia Lăcătuş.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus