130 de jandarmi se vor afla în mijlocul cetăţenilor pe timpul sărbătorilor pascale şi a mini vacanţei de 1 Mai

În perioada sărbătorilor pascale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud va acţiona în baza planului de măsuri pentru creşterea siguranţei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, prin măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice şi religioase care vor fi organizate, cu scopul de a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică în aria de competenţă, cu un efectiv de 130 de jandarmi.

În municipiul Bistriţa jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la Marşul Învierii organizat sâmbătă, 30 aprilie a.c., de la ora 14.00, pe ruta Calea Moldovei-Independenţei-Gării-B-dul Decebal-Crinilor-Piaţa Petru Rareş-Pietonal.
Măsurile de ordine publică vor fi asigurate şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud la slujbele religioase prilejuite de Învierea Domnului, organizate de Biserica Ortodoxă şi cea Greco-Catolică din Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sîngeorz-Băi, Rodna şi Piatra Fîntînele. În perioada Sărbătorilor Pascale se va genera un aflux suplimentar de persoane în zonele de agrement, zona montană Rodna şi Piatra Fîntînele, lăcaşurile de cult, locuri de desfăşurare ale unor manifestări cultural-artistice şi sportive, zone de picnic, zonele de desfăşurare a unor adunări publice.
Pentru asigurarea ordinii publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea securităţii obiectivelor, în perioada premergătoare şi cu ocazia sărbătorilor pascale 2016, Jandarmeria Bistriţa Năsăud în cooperare cu celelalte instituţii specializate care au atribuţii de ordine şi siguranţă publică, concomitent cu desfăşurarea misiunilor permanente, va executa o serie acţiuni de ordine şi siguranţă publică în zonele de risc identificate.
Acţiunile vor fi desfăşurate în două etape: atât premergător, cât şi pe timpul sărbătorilor.
De asemenea, în perioada de referinţă va fi asigurată şi protecţia obiectivelor la care se asigură paza cu efective de jandarmi.
Jandarmii montani – misiuni în perioada mini-vacanţei din 30 aprilie – 02 mai 2016
Pe perioada mini-vacanţei de paşte, jandarmii montani se vor afla permanent în zonele de agrement special amenajate pe raza judeţului, în zonele montane şi în staţiunea balneară Sângeorz-Băi.
Jandarmii Postului Staţiune Balneară Sângeorz-Băi, vor asigura măsurile de menţinere a ordinii publice pe raza staţiunii.
Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie în zonele turistice şi pe traseele montane frecventate de către turişti din Parcul Naţional Munţii Rodnei, Valea Blaznei şi Valea Vinului.
Jandarmii Postului Montan Piatra Fântânele vor asigura măsurile de ordine publică la acest sfârşit de săptămână atât în zona Castelului Dracula, în zona Lacului Colibiţa cât şi pe raza localităţilor Bistriţa Bârgăului şi Prundu Bârgăului.

Recomandari

Alte Articole