Delegație germană la Prefectura Bistriţa-Năsăud

Joi, 28.07.2016, domnul prefect Ovidiu Victor Frenț s-a întâlnit cu dl. Prof. Dr. Heinrich Schnatmann – reprezentantul ONG-ului “INT-BSW Internationales Bildungs – und Sozialwerk e.V.” şi cu dl. Hartmut Linnekugel – primarul localităţii Volkmarsen.
Judeţul Bistriţa-Năsăud este înfrăţit cu land-ul Hessen din anul 2005.
Oaspeţii germani au explicat conceptul de dezvoltare a districtului Kassel: dezvoltarea industrială asigură resurse pentru servicii sociale de calitate, iar dezvoltarea infrastructurii asigură accesul personalului calificat în zonă. ONG-ul german are 1800 de angajaţi, care provin din 37 de ţări şi care lucrează în centre răspândite în toata Germania. Regretul lor legat de românii care trăiesc în Germania este lipsa unor persoane de contact care să faciliteze relaţia cu aceştia. În această idee, l-au rugat pe domnul prefect să sprijine constituirea unei reprezentanţe, la nivel social, pentru românii care trăiesc în landul Hessen.
Un alt subiect al discuţiei a fost dezvoltatea turismului în judeţul nostru. Exemplul dat de ei a fost Willingen – a treia locaţie turistică a Germaniei, situată la o altitudine de 800 m, având 5000 de locuitori şi ofertă turistică atât pentru vară cît şi pentru iarnă, care atrage 1,8 mil. de turişti anual. Au căutat similitudini în judeţul nostru şi consideră că un proiect pe termen lung, care să preia din experienţa lor, poate fi dezvoltat la Colibiţa.
Domnul prefect şi-a exprimat interesul deosebit pentru colaborarea cu partea germană, atât pe baza istoricului Bistriţei, cât şi a îndelungatei colaborări cu ONG – ul german. I-a asigurat pe oaspeţi că va sprijini toate iniţiativele menite să aducă experienţa germană în judeţul nostru.

Recomandari

Alte Articole