Trei cicliști belgieni, care străbat mai mult de 1.000 de km în zece zile, au făcut un popas la Bistrița

Cicliștii belgieni Guy Jensen (58 de ani), Jef van Hoof (59 de ani) și Yos de Kerf (69 de ani), care străbat mai mult de 1.000 de km în zece zile, au făcut un scurt popas la Bistrița.
Ei promovează necesitatea serviciilor de îngrijire la domiciliu și strâng fondurile necesare furnizării acestor servicii în comunități rurale. ”Pedalăm pentru vârstnici! Suma pe care vrem să o colectăm este de 17.000 de euro”. Cei trei belgieni reprezintă organizația ADR Vlaanderen, girată de Fundația Regală Baudouin. Ei urmăresc colectarea de fonduri de oriunde există copii ai bătrânilor singuri din România.
La evenimentul de la Bistrița au fost prezenți subprefectul județului Terente Ciui și directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud dr. Anca Andriţoiu.
Reprezentanții proiectului ”Cornunități rurale active în furnizarea şi monitorizarea serviciilor de îngrijiri la domiciliu – Creşterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a bătrânilor din comunități rurale”, co-finanţat prin programul de cooperare elveţiano-român (buget total – 82.300 CHF, grant acordat – 74.050 CHF), din care face parte acțiunea cicliștilor belgieni, au semnat un parteneriat cu DSP BN, specialiștii instituției fiind cooptați să identifice soluții de organizare și finanțare sustenabilă a serviciilor de îngrijire la domiciliu.

Recomandari

Alte Articole