Expoziția ”ARTACCES”, va fi vernisată azi la Bistrița

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează azi, 29 noiembrie 2016, de la ora 17,00 la Casa Argintarului (Centrul German Bistrița) din strada Dornei, nr.5 vernisajul expoziției ”ARTACCES”. Evenimentul este organizat de Asociația Nevăzătorilor din România, filiala Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Primăria municipiului Bistrița și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.
Este vorba despre un proiect susținut financiar din fonduri nerambursabile provenite din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2016, care și-a propus realizarea unor transpuneri tactile pentru o serie de lucrări de artă semnate Norbert Thomae, destinate în principal persoanelor cu deficiențe de vedere.
Transpunerile tactile ale unor lucrări de artă reprezintă un proiect inovator. Complexul Muzeal Bistrița – Năsăud este printre primele muzee din zona Transilvaniei care organizează o astfel de expoziție de artă plastică accesibilă persoanelor cu deficiențe de vedere. Aceasta va fi completată de un catalog care conține informații Braille despre pictorul N.Thomae și lucrările lui. Întregul eveniment își propune să marcheze Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități, proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 1992 și marcată anual la data de 3 decembrie.

Recomandari

Alte Articole