Centru Rezidenţial pentru Persoane cu Nevoi Speciale, inaugurat în Târlişua

În localitatea Târlişua a avut loc inaugurarea Centrului Rezidenţial pentru Persoane cu Nevoi Speciale ,,Sfântul Filaret cel Milostiv”. Deschiderea acestui centru a fost posibilă prin intermediul unui proiect european, proiect care include dotarea căminului cultural din comună, un drum comunal și sistemul de canalizare. Centrul social pentru persoane cu nevoi speciale este componenta socială a proiectului finanțat din fonduri europene, proiect intitulat „Dezvoltare locală în comuna Târlișua”. Astfel, în comuna Târlișua au fost investiți 2,5 milioane euro.
În noul centru social vor putea găsi un cămin 24 de bătrâni. În plus, prin inaugurarea acestui centru, s-au creat unsprezece locuri de muncă în Târlișua.
Prin intermediul aceluiași proiect s-a reușit reabilitarea drumului comunal DC 38A Târlișua – Lunca Sătească, sistem de canalizare și stație de epurare, construirea acestui centru social, dar și dotarea căminului cultural din comună.
Au participat prefectul județului Ovidiu Frenţ, preşedintele Consiliului Judeţean Emil Radu Moldovan, mitropolitul Clujului, Sălajului şi Maramureşului ÎPS Andrei, Preasfințitul părinte Evloghie, episcopul Adrianopolului şi stareţul Mănăstirii Rila din Bulgaria, care au fost primiţi cu pâine şi sare, după datina străbună, de copii în frumoase costume naţionale.

Recomandari

Alte Articole