BECLEAN: ,,Halloween Feast” la Colegiul Național ,,Petru Rareș” (Galerie FOTO)

Cu mic cu mare, elevii de la Colegiul Național ,,Petru Rareș” din Beclean au participat în data de 31 octombrie la un festival dedicat sărbătorii de Halloween. Conform organizatorilor, aceast eveniment a fost planificat în baza Calendarului Activităților Extrașcolare și cel al Comisiei Metodice a limbilor moderne.

 

,, Întrucât nu putem stăvili progresul și avalanșa de informație caracteristică evoluției societății umane și secolului în care trăim, este necesar ca informațiile noi să fie asimilate corespunzător, ducând la formarea armonioasă a personalității elevilor. În acest sens, am propus elevilor activitatea extrașcolară ,,Halloween Feast”, care intenționează să înlăture prejudecata că Halloween este o sărbătoare americană și că nu se încadrează în peisajul românesc” a declarat prof. Lavinia Mureșan.

În aceeași ordine de idei, prof. Nelia Nicula a punctat: ,, Superstițiile se regăsesc în orice cadru natural, în variate forme. Pentru a combate pericolul imitației și asimilării greșite a formelor fără fond, ne-am propus să acordăm atenție acestui eveniment, stimulând capacitățile creative, intelectuale și afective ale elevilor prin difertite activități.”

Evenimentul a gravitat în jurul a trei etape: Halloween Drawing Contest (clasele I-IV), Halloween Fair (clasele V-VIII), respectiv Halloween Essay Contest- Scary Story I (clasele IX-XII).

Activitatea extrașcolară a fost organizată de prof. Lavinia Mureșan, prof. Crina Magdea, prof. Liana Todoran, prof. Nelia Nicula, prof. Delia Năstase, înv. Iuliana Șomodean, avându-i colaboratori pe înv. Lidia Chiș, înv. Amalia Tămaș, înv. Anca Zsigmond, înv. Ioana Doroș, prof. Cristian Nicula (directorul C.N. ,,Petru Rareș”), prof. Alexandra Săsărman și prof. Emese Câmpean (dir. adj. C.N. ,,Petru Rareș”).

Alături de aceste cadre didactice au fost alături și părinții elevilor de la această instituție de învățământ din Beclean.

Cert este că un astfel de tip de activități extrașcolare poate deveni o modalitate eficientă de cunoaștere, de formare culturală a elevilor, de punere în valoare a unor abilități de care ei dau dovadă, canalizându-i spre profesii care li se potrivesc. ,,Centrate pe elevi, proiectele derulate devin mijloace eficiente de atingere a obiectivelor educaționale, de modelare a acaracterelor și a spiritului civic. În plus, ocuparea timpului liber cu activități de tip recreativ, informativ, competițional este menită să dezvolte cunoașterea interculturalității și contibuie la dezvoltarea abilităților de comunicare, imprimând elevilor o atitudine de toleranță.” spune prof. Cristian Nicula, directorul instituției de învățământ.

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole