BISTRIȚA: Cursuri pentru persoanele private de libertate Reviewed by CD on . 28 de persoane custodiate de Penitenciarul Bistriţa se vor califica în meseria de lucrător în cultura plantelor, iar în urma absolvirii cursului, vor primi un c 28 de persoane custodiate de Penitenciarul Bistriţa se vor califica în meseria de lucrător în cultura plantelor, iar în urma absolvirii cursului, vor primi un c Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»BISTRIȚA: Cursuri pentru persoanele private de libertate

BISTRIȚA: Cursuri pentru persoanele private de libertate

BISTRIȚA: Cursuri pentru persoanele private de libertate

28 de persoane custodiate de Penitenciarul Bistriţa se vor califica în meseria de lucrător în cultura plantelor, iar în urma absolvirii cursului, vor primi un certificat de calificare recunoscut la nivelul Uniunii Europene.

Cursul de calificare a fost iniţiat în luna ianuarie a acestui an, în cadrul proiectului „LIN 2013 – Libertate prin integrare”, proiect finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.2 – Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii.

Proiectele implementate de Fundaţia “Mara” Deva, oferă programe de motivare, consiliere şi formare profesională unui grup ţintă de peste 770 de persoane private de libertate din trei penitenciare (Bârcea Mare, Drobeta Turnu Severin şi Bistriţa). Derularea cursurilor de calificare profesională în penitenciar urmăreşte creşterea competenţelor profesionale şi crearea de oportunităţi pe piaţa muncii pentru persoanele care au executat o pedeapsă privativă de libertate, facilitându-se, astfel, reintegrarea socială a acestora.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus