Exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Peștera Tăușoare din Munții Rodnei Reviewed by CD on . Ieri s-a desfășurat un exercițiu tactic cu forțe și mijloace, având ca scop principal testarea capabilităților operative pentru gestionarea unei situații de urg Ieri s-a desfășurat un exercițiu tactic cu forțe și mijloace, având ca scop principal testarea capabilităților operative pentru gestionarea unei situații de urg Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Peștera Tăușoare din Munții Rodnei

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Peștera Tăușoare din Munții Rodnei

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Peștera Tăușoare din Munții Rodnei

Ieri s-a desfășurat un exercițiu tactic cu forțe și mijloace, având ca scop principal testarea capabilităților operative pentru gestionarea unei situații de urgență care s-ar putea produce în peșteră.

Exercițiul a fost unul complex și a avut două situații tactice, astfel:
– situația 1: o echipă de speologi intră în peșteră pentru a o explora şi din cauza căderii unei pietre, un speolog este accidentat și rămâne imobilizat în peșteră;
– situația 2: o altă echipă de speologi cercetează peștera prin exterior, în vederea inspectării terenului și descoperirii unei noi guri de vizitare. De această dată, un alt speolog a alunecat, provocându-şi o fractură la un membru inferior.

Pentru salvarea celor două victime și predarea lor în condiții de siguranță echipajelor medicale au intervenit un număr impresionant de forțe de la:
– Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița – Năsăud;
– Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița – Năsăud;
– Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița – Năsăud;
– Serviciului Județean Salvamont Bistrița – Năsăud;
– Salvaspeo Cluj;
– CLSU Rebrișoara.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus