Farmaciile, sub lupa Ministerului Sănătăţii Reviewed by CD on . Timp de o lună de zile echipe mixte de inspectori vor verifica modul în care se respectă eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite. Evident, nu vor scăpa Timp de o lună de zile echipe mixte de inspectori vor verifica modul în care se respectă eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite. Evident, nu vor scăpa Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Farmaciile, sub lupa Ministerului Sănătăţii

Farmaciile, sub lupa Ministerului Sănătăţii

Farmaciile, sub lupa Ministerului Sănătăţii

Timp de o lună de zile echipe mixte de inspectori vor verifica modul în care se respectă eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite. Evident, nu vor scăpa de controlul ministerial nici farmaciile din Bistriţa.

 

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate demarează o amplă acţiune de verificare a obligatiilor legale pe care le au farmaciile aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

Conform prevederilor legale, farmaciile au obligaţia de a se aproviziona în mod continuu cu medicamentele care sunt acordate în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, cu sau fără contribuţie personale, mai precis medicamentele compensate şi gratuite.

,,În condiţiile în care un pacient solicită un medicament prescris de medic, iar farmacia nu are în stoc medicamentele compensate la preţuri mai mici sau egale cu preţul de referinţă, aceasta are obligaţia de a se aproviziona în termen de 24 de ore pentru bolile acute şi 48 de ore pentru cele cronice. În niciun caz farmacia nu trebuie să propună pacientului un medicament mai scump pentru care trebuie să plătească coplată”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

Eliberarea unui medicament care necesită o plată mai mare din parte pacientului se poate realiza în condiţiile în care medicul a indicat în prescriptie denumirea comercială a medicamentului sau la solicitarea pacientului.

De asemenea, farmaciile au obligatia legală de a informa şi  prezenta, la loc vizibil,  drepturile pacienţilor  în relaţia cu acestea.

Raimond Petruţ

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus