Investiţii de milioane de lei în comuna Căianu Mic (COMUNICAT DE PRESĂ) Reviewed by CD on . Șantierele din comuna Căianu Mic au fost inspectate de Președintele Radu Moldovan și primarul Paul Știr. În momentul de față sunt în derulare 5 șantiere de impo Șantierele din comuna Căianu Mic au fost inspectate de Președintele Radu Moldovan și primarul Paul Știr. În momentul de față sunt în derulare 5 șantiere de impo Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Investiţii de milioane de lei în comuna Căianu Mic (COMUNICAT DE PRESĂ)

Investiţii de milioane de lei în comuna Căianu Mic (COMUNICAT DE PRESĂ)

Investiţii de milioane de lei în comuna Căianu Mic (COMUNICAT DE PRESĂ)

Șantierele din comuna Căianu Mic au fost inspectate de Președintele Radu Moldovan și primarul Paul Știr.

În momentul de față sunt în derulare 5 șantiere de importanță strategică pentru comuna Căianu Mic. Aflat în vizită de lucru, Președintele Consiliului Județean a vizitat lucrările de asfaltare a drumului județean 171 ( Dobric – Ciceu Poieni). Aici, cu o investiție de peste 6,3 milioane de lei a fost asfaltat centrul satului Ciceu Poieni iar acum se lucrează la asfaltarea tronsonului dintre Dobric și Ciceu Poieni. Lungimea totală a tronsonului de drum modernizat este de 8,3 km, iar finanțarea investiției a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean și de Guvernul României prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Cu o investiție de peste 80.000 de lei, administrația locală a demarat un proiect de amenajare spații verzi și locuri de joacă în centrul comunei. De asemenea, în fază finală de execuție se află și lucrările de reabilitare și modernizare a Căminului Cultural din Căianu Mic, lucrări finanțate din bugetul local, cu o valoare de peste 400.000 lei.

Președintele Radu Moldovan a vizitat și șantierele sistemului de alimentare cu apă Căianu Mic-Căianu Mare, realizate în cadrul Masterplanului de Apă și Canalizare etapa I, care prevede 7,3 km rețea de distribuție a apei, 11,4 km rețea aducțiune de apă și 460 de branșamente. Valoarea totală a acestei investiții depășește 11,3 milioane de lei.

Au mai fost vizitate șantierele la lucrările de amenjare a cursurilor de apă necadastrate (investiție de 8,2 milioane de lei), finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală). De asemenea a fost vizitată Școala Gimnazială din Dobric, care urmează să fie reabilitată din fonduri alocate de Guvernul României, dar și Liceul Teologic Ion Căian Românul, al cărui proiect de modernizare și extindere se află în evaluare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

La finalul vizitei de lucru, Președintele Consiliului Județean a declarat: În comuna Căianu Mic, din 2012, colaborarea dintre Consiliul Județean, Consiliul Local și Guvernul României a adus investiții de peste 7.500.000 euro. Primarul Paul Știr, pe lângă faptul că este cel mai tânăr primar din România, este și unul dintre cei mai harnici și buni primari din țară. Atâta timp cât voi fi Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud îl voi sprijini la fel ca până acum, atât pe Paul, cât și pe toți ceilalți primari destoinici ai județului Bistrița-Năsăud.

CONSILIUL JUDEȚEAN

Purtător de cuvânt,

Ivan Bogdan-Gruia

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus