“Micii Inocenți” au din acest an spațiu și dotări noi! Reviewed by CD on . Beneficiarii Centrului de Zi  “Micii Inocenți”,  copii de etnie romă, au din acest an un spațiu nou, cu dotări adecvate desfășurării activităţilor de socializar Beneficiarii Centrului de Zi  “Micii Inocenți”,  copii de etnie romă, au din acest an un spațiu nou, cu dotări adecvate desfășurării activităţilor de socializar Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»“Micii Inocenți” au din acest an spațiu și dotări noi!

“Micii Inocenți” au din acest an spațiu și dotări noi!

“Micii Inocenți” au din acest an spațiu și dotări noi!

Beneficiarii Centrului de Zi  “Micii Inocenți”,  copii de etnie romă, au din acest an un spațiu nou, cu dotări adecvate desfășurării activităţilor de socializare, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, literatură, sprijin în efectuarea temelor, activităţi recreative.

În decembrie 2014 s-a deschis programul after school ce funcționează în cadrul Şcolii Generale nr. 4 Bistriţa, în curând vor fi deschise si celelalte programe after school la şcolile din Slătiniţa, Sărata și Viişoara.

Toți beneficiarii proiectului „Şi eu vreau la şcoală!” au fost și vor fi sprijiniți material prin asigurarea de suplimente nutritive, rechizite şcolare şi materiale igienico-sanitare, până la finalizarea proiectului.

În luna februarie 2015, va avea loc a doua serie de cursuri de formare în animaţie socio-educativă cu ajutorul partenerului nostru din proiect Fundaţia „Terre des hommes”. Vor fi specializate în acest domeniu cadrele didactice din şcolile frecventate de copii rromi și nu numai, voluntari și unii părinți.

Derularea tuturor activităților în aceste programe de tip after-school, implicarea în formarea specialiștilor care lucrează cu copii, a voluntarilor adulți și o parte dintre părinții copiilor, duc la îndeplinirea obiectivului proiectului de integrarea şcolară şi socială a copiilor romi din judeţul nostru, determinarea conştientizării în rândul comunităţii a nevoilor copilului şcolar şi implicarea voluntarilor în acest demers.

Toate aceste activități sunt parte din proiectul „Şi eu vreau la şcoală!” implementat de Fundaţia „Inocenţi”, în parteneriat cu Primăria Bistriţa şi Fundaţia „Terre des hommes”. Finanţarea este asigurată prin granturi SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul are un buget de 94.251,56 euro, din care 74.724,69 euro va fi finanţare nerambursabilă, iar 19.526, 87 euro vor fi asiguraţi de Fundaţia „Inocenţi” şi de Primăria Municipiului Bistriţa.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus