Permisul de pescuit la control! Reviewed by CD on . În urma unui control efectuat pe râul Şieu, doi pescari au fost descoperiţi cu permise vizate de o asociaţie care are în administrare râul Someş. Celor doi le-a În urma unui control efectuat pe râul Şieu, doi pescari au fost descoperiţi cu permise vizate de o asociaţie care are în administrare râul Someş. Celor doi le-a Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Permisul de pescuit la control!

Permisul de pescuit la control!

Permisul de pescuit la control!

În urma unui control efectuat pe râul Şieu, doi pescari au fost descoperiţi cu permise vizate de o asociaţie care are în administrare râul Someş. Celor doi le-au fost ridicate permisele de pescuit.

Pe o vreme mai degrabă de vară,cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius, în această perioadă de brumărel, când, în mod normal, pescarii caută zonele de pescuit cu apă mai adâncă, iar apetitul de hrănire este mai crescut, a avut loc o acţiune de control a pescarilor, urmărindu-se respectarea legislaţiei în vigoare.

Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Esox Bistriţa, în colaborare cu Jandarmeria Bistriţa şi a vizat râul Şieu, de la confluenţa cu râul Someşul Mare şi până la confluenţa cu râul Bistriţa. Au fost verificaţi peste 50 de pescari. Jandarmii au fost nevoiţi să oblige pescarii controlaţi să elibereze peste 200 de bucăţi de mreană cu dimensiuni cuprinse între 10 şi 15 cm,clean şi scobar. Mreana se reţine la dimensiunea de 27 cm şi are nevoie de 6 ani să ajungă la dimensiunea legală pentru pescuit.

Reamintim dimensiunile la care peştii care populează apele judeţului pot fi pescuiţi: mreana -27 cm, Clean -25 cm, Somn -50 cm, Ştiuca -40 cm, Scobar -20 cm, respectiv Oblete- 10cm .

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus