Protejarea persoanelor vârstnice, în atenția poliției bistrițene Reviewed by CD on . În cadrul campaniei ,,Siguranţă la vârsta a treia” poliţiştii au desfăşurat în această perioadă mai multe activităţi pentru a preveni înşelăciunile, cu predilec În cadrul campaniei ,,Siguranţă la vârsta a treia” poliţiştii au desfăşurat în această perioadă mai multe activităţi pentru a preveni înşelăciunile, cu predilec Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Protejarea persoanelor vârstnice, în atenția poliției bistrițene

Protejarea persoanelor vârstnice, în atenția poliției bistrițene

Protejarea persoanelor vârstnice, în atenția poliției bistrițene

În cadrul campaniei ,,Siguranţă la vârsta a treia” poliţiştii au desfăşurat în această perioadă mai multe activităţi pentru a preveni înşelăciunile, cu predilecţie cele cărora le cad victime persoanele în vârstă.

Ofiţerii de prevenire s-au întâlnit cu pensionari atât din mediul urban, cât şi rural şi le-au prezentat modurile de operare ,,accidentul”, ,,instalatorul”, ,,inspectorul de pensii” sau ,,câştig prin telefon” dar şi modalităţi de autoprotecţie în astfel de situaţii.

La nivel instituţional poliţia a creat parteneriate care să contribuie la mărirea eficienţei campaniei preventive. Ofiţerii de prevenire au prezentat campania ,,Siguranţă la vârsta a treia” în şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Astfel, Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Casa de Pensii, Casa de Asigurări de Sănătate Bistriţa Năsăud, Primăria Municipiului Bistriţa, Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice, precum şi alte instituţii şi-au arătat susţinerea pentru acest demers.

În incinta instituţiilor partenere peste 100 de afişe cu informaţii preventive au fost postate în spaţiile destinate publicului. Alte sute de materiale preventiv-informative vor ajunge în farmaciile din mediul rural şi urban şi în cabinetele medicilor de familie, în spitale, azile şi casele de ajutor reciproc a pensionarilor.

Poliţia a încheiat parteneriate şi cu firmele de transport în comun din judeţ, 130 de microbuze, autobuze şi autocare având afişate materiale informative privind modurile de operare.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus