Serviciul Judeţean de Ambulanţă are punct de lucru la Teaca Reviewed by CD on . 40 de mii de locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud au de astăzi propria ambulanţă. Vorbim despre punctul de lucru al Serviciului Judeţean de Ambulanţă de la Te 40 de mii de locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud au de astăzi propria ambulanţă. Vorbim despre punctul de lucru al Serviciului Judeţean de Ambulanţă de la Te Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Serviciul Judeţean de Ambulanţă are punct de lucru la Teaca

Serviciul Judeţean de Ambulanţă are punct de lucru la Teaca

Serviciul Judeţean de Ambulanţă are punct de lucru la Teaca

40 de mii de locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud au de astăzi propria ambulanţă. Vorbim despre punctul de lucru al Serviciului Judeţean de Ambulanţă de la Teaca, care  a fost inaugurat astăzi. Va urma şi un centru medical de permanenţă, spune prefectul.

Nevoia unei ambulanţe la Teaca s-a născut în momentul în care s-a pus problema reconversiei Centrului de Sănătate din localitate. Autorităţile judeţene au luat hotărârea de a delega o ambulanţă tip B2 care să fie în stand-by 24 de ore din 24, pentru a acoperi totată zona de câmpie a judeţului.

În primul rând s-a pus problema scurtării timpului de intervenţie. De aceea aici va funcţiona permanent un punct de lucru al Serviciului Judeţean de ambulanţă, cu o maşină de intervenţie tip B2, care va deservi aproximativ 40 de mii de persoane, din mai multe comune. Ambulanţierii care activeză aici sunt cetăţeni ai comunei Teaca, iar asistenţii medicali vor face naveta de la Bistriţa”, a declarat managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, dr. Annabella Muzsi.

Deşi primarul şi majoritatea consilierilor locali s-au opus reconversiei centrului de sănătate din Teaca, acum recunosc că e binevenită alternativa propusă de autorităţi. „Era binevenită o ambulanţă aici. Gândiţi-vă numai la Silivaşu de Câmpie cât durează până ajunge o ambulanţă, iar apoi cât durează până duce pacientul la spitalul judeţean. Plus că îi lăsau acolo, că nu mai aveau bani să-i aducă înapoi. Să sperăm că acum locuitorii comunei şi nu numai vor beneficia de serviciile medicale atât de necesare”, a declarat primarul comunei Teaca, Damian Muntean.

Lucrurile nu se opresc aici însă. Mai este în pregătire şi un centru medical de permanenţă, cu un medic, care va fi de serviciu non-stop. „Am promis pe lângă o ambulanţă şi un centru medical de permanenţă. Nu am uitat, lucrăm la această idee şi sper ca într-o lună să fie funcţional şi acest centru”, a declarat prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus