Ţintean: Bistriţa va rămâne fără şosea de centură Reviewed by CD on .   Noua centură a Bistriţei a fost blocată. Finanţarea pentru acest proiect a fost pierdută, cel puţin anul acesta. Declaraţia a fost făcutăî astăzi de către pre   Noua centură a Bistriţei a fost blocată. Finanţarea pentru acest proiect a fost pierdută, cel puţin anul acesta. Declaraţia a fost făcutăî astăzi de către pre Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ţintean: Bistriţa va rămâne fără şosea de centură

Ţintean: Bistriţa va rămâne fără şosea de centură

Ţintean: Bistriţa va rămâne fără şosea de centură

  Noua centură a Bistriţei a fost blocată. Finanţarea pentru acest proiect a fost pierdută, cel puţin anul acesta. Declaraţia a fost făcutăî astăzi de către preşedintele filialei judeţene a PNL, Ioan Ţintean. Liderul liberal spune că are aceste informaţii, chiar de la ministrul transporturilor, Anca Boagiu.

Valoarea lucrătilor de amenajare a centurii Bistriţei, pe varianta 2 sud, susţinută de primarul Ovidiu Creţu, ar fi fost de aproximativ 170 de milioane de euro. Prea târziu, spune deputatul Ioan Ţintean, investiţia a fost pierdută.

„Bistriţa, alături de două municipii reşedinţă de judeţ va rămâne în istoria României ca singurele care rămân fără şosea de centură.Am întrebat-o pe Anca Boagiu personal, a fost invitată în comisia de buget finanţe. Ştiţi care a fost răspunsul? Dacă vom mai găsi bani şi vom rectifica puţin la CNADR şi vom găsi nişte bănuţi, să vedem, poate şi Bistriţa. Pentru că nu v-aţi înţeles acolo. Şi se pare că eocamdată, nu că se pare, cu certitudine sunteţi în afara problemei”, a declarat Ioan Ţintean.

Vina o au cei care nu au reuşit să cadă de acord asupra traseului final. Au existat 5 variante ale acestei şosele ocolitoare, prouse de diverse autorităţi locale, judeţene sau simpli cetăţeni.

„Îmi mărturisesc încă o dată indignarea faţă de atitudinea care au avut-o colegii noştri din Consiliul Judeţean. Pentru piedicile care le-au pus cu toată abnegaţia şi dăruirea de care au putut da dovadă, ca Bistriţa să se mai scufunde câţiva centimetri. Sub roţile traficului greu încet-încet se va scufunda”, a mai spus deputatul liberal.

Mai este o şansă: dacă până la rectificarea bugetară din toamnă se va stabili traseul final, Anca Boagiu va aloca fonduri şi pentru centura Bistriţei. Pe de altă parte, primarul Ovidiu Creţu susţine că va muta traseul centuri, astfel încât să intersecteze DN 17 pe teritoriul cadastral al Bistriţei,iar astfel să nu mai fie necesar avizul din partea Consiliului Judeţean. Când se va întâmpla asta, nu se ştie.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus