Un plus de oxigen, cu peste 60 tone de deşeuri în minus Reviewed by CD on . Acţiunea de ecologizare iniţiată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud în data 8 mai, sub sloganul „Un plus de verde, pentru un plus de oxigen. Implică-te!” Acţiunea de ecologizare iniţiată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud în data 8 mai, sub sloganul „Un plus de verde, pentru un plus de oxigen. Implică-te!” Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Un plus de oxigen, cu peste 60 tone de deşeuri în minus

Un plus de oxigen, cu peste 60 tone de deşeuri în minus

Un plus de oxigen, cu peste 60 tone de deşeuri în minus

Acţiunea de ecologizare iniţiată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud în data 8 mai, sub sloganul „Un plus de verde, pentru un plus de oxigen. Implică-te!” a reuşit degajarea judeţului de peste 60 tone deşeuri. Cantitatea a fost colectată la groapa de gunoi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, 55 tone însemnând deşeu mixt-menajer, iar 5 tone deşeu reciclabil, carton şi pet-uri. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul celor aproximativ 2.300 de voluntari, înscrişi din cadrul instituţiilor publice şi primăriilor, dar şi cu ajutorul altor reprezentanţi ai societăţii civile care au înţeles rolul iniţiativei.

Prefectul Ioan Ţintean a precizat, la finalul acţiunii că: „Deşeurile răspândite haotic reprezintă, încă, o problemă cât se poate de reală, pe care nu o putem ignora. A ne preface că nu vedem, a da vina pe alţii sau a comenta de pe margine considerăm că sunt abordări care alimentează tocmai menţinerea acestei situaţii neplăcute. Prin acţiunea de ecologizare din 8 mai, bazată pe voluntariat, ne-am dorit să insistăm pe exersarea unei practici care sperăm să se transforme din eveniment în ceva de rutină, pentru fiecare cetăţean. O intensificare a măsurilor de control din partea instituţiilor abilitate, în paralel cu derularea unor activităţi de conştientizare, apreciem că sunt măsuri care vor produce o accelerare înspre ameliorarea stării de fapt actuale. Altfel spus, prin această acţiune simbolică, nu ne-am „luptat” doar cu deşeuri, ci mai ales cu mentalităţi greşit înrădăcinate.

Mulţumim pe această cale tuturor celor care şi-au dedicat o zi cauzei propuse de noi, de a contribui la formarea unei conştiinţe ecologice şi la sensibilizarea comunităţilor locale în acest sens. 8 mai a fost o bună ocazie pentru a ne aminti cu toţii că fiecare om poate participa la schimbare şi că fără educaţie şi curăţenie, nu putem vorbi de civilizaţie.

Biroul de presă

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus