Ziua Veteranilor din teatrele de operații, sărbătorită la Bistrița Reviewed by CD on . Sâmbătă 11 noiembrie, prefectul județului Ovidiu Frenț a participat la evenimente prilejuite de Ziua Veteranilor din teatrele de operații. Cei 3 militari-eroi a Sâmbătă 11 noiembrie, prefectul județului Ovidiu Frenț a participat la evenimente prilejuite de Ziua Veteranilor din teatrele de operații. Cei 3 militari-eroi a Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ziua Veteranilor din teatrele de operații, sărbătorită la Bistrița

Ziua Veteranilor din teatrele de operații, sărbătorită la Bistrița

Ziua Veteranilor din teatrele de operații, sărbătorită la Bistrița

Sâmbătă 11 noiembrie, prefectul județului Ovidiu Frenț a participat la evenimente prilejuite de Ziua Veteranilor din teatrele de operații.
Cei 3 militari-eroi ai Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” căzuţi la datorie, în teatrele de operaţii recente, au fost comemoraţi miercuri, 11 noiembrie, cu prilejul sărbătoririi „Zilei Veteranilor din teatrele de operații.” Au fost organizate servicii religioase şi ceremonii militare la mormintele acestora şi la monumentul închinat sacrificiului şi eroismului militarilor români la sediul Batalionului 812 Infanterie.
La ceremonii au luat parte familiile eroilor, rude şi prieteni, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Sistemului Naţional de Apărare, Ordine publică şi Securitate Naţională, cadre militare active şi în rezervă, veterani de război.
Au participat și elevi de la Colegiul Tehnic Infoel împreună cu d-na prof. Cristina Rusu, această zi fiind o adevărată lecție de istorie pentru ei.
„Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii”, instituită prin Legea nr. 150 din 22.10.2014 privind modificarea şi completarea OUG nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat. Această zi a fost aleasă pentru simbolistica ei: intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11:00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
România a sărbătorit pentru prima oară această zi în 2014, alăturându-se astfel Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii şi altor state din Europa, care la 11 noiembrie îşi arată recunoştinţa pentru militarii întorşi din misiuni şi îşi comemorează eroii.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus