Lemn confiscat, un autovehicul ridicat și 47 de sancțiuni aplicate pe linie silvică de jandarmii bistrițeni în mai puțin de o lună

De la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 51 din 2016, la data de 20 octombrie a.c., odată cu noile atribuții conferite Jandarmeriei Române privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, la nivelul județului au fost organizate mai multe acțiuni specifice pe această linie cu scopul prevenirii și combaterii delictelor silvice.

Numai pe această linie jandarmii bistrițeni au aplicat în mai puțin de o lună, 47 de sancțiuni, din care 9 amenzi în valoare de 12.000 de lei și 39 avertismente scrise.

Sancțiunile au fost aplicate pentru: transport de material lemnos fără documente legale, pătrunderea în fondul forestier cu autovehicule nedestinate transportului de material lemnos, neluarea măsurilor de împrejmuire a instalației de debitare, deținerea de material lemnos fără documente legale de proveniență, ridicarea de resturi de exploatare din fondul forestier fără drept și tăierea de material lemnos în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010 actualizată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, la cea mai recentă acțiune organizată pe această linie, a fost ridicat un autovehicul care era folosit la transportul materialului lemnos.

Au fost confiscați 19 metri cubi de material lemnos și cherestea în valoare de 2.452 lei.

De asemenea, conform procedurilor legale în vigoare materialul lemnos a fost predat Ocoalelor silvice pe raza cărora au fost constatate faptele.

Misiunile specifice au fost executate pe Valea Budacului (Cușma, Cetate, Dumitrița, Ragla, Budacu de Sus, Ardan, Șieu, Șieuț, Domnești, Dorolea), pe Valea Someșului (Sîngeorz-Băi, Cormaia, Maieru, Anieș, Șanț, Valea Mare), Valea Ilvelor (Ilva Mică, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Ilva Mare, Leșu Ilvei, Ivăneasa).

Astfel de acțiuni specifice vor mai fi organizate pe tot parcursul sezonului rece prevenirea și combaterea delictelor silvice dar și în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă pentru constatarea și prevenirea furtului și transportului ilegal de brazi.

Recomandari

Alte Articole