26 permise de conducere reținute și amenzi în valoare de peste 135.000 lei, aplicate de polițiști în weekend, în județul Bistrița-Năsăud Reviewed by CD on . În perioada 21-23 aprilie a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ, pentru asigurarea unui climat de or În perioada 21-23 aprilie a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ, pentru asigurarea unui climat de or Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»26 permise de conducere reținute și amenzi în valoare de peste 135.000 lei, aplicate de polițiști în weekend, în județul Bistrița-Năsăud

26 permise de conducere reținute și amenzi în valoare de peste 135.000 lei, aplicate de polițiști în weekend, în județul Bistrița-Năsăud

26 permise de conducere reținute și amenzi în valoare de peste 135.000 lei, aplicate de polițiști în weekend, în județul Bistrița-Năsăud

În perioada 21-23 aprilie a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii rutieri au acționat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier, pe principalele drumuri din județ, dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum și pentru sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

În urma activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate 458 de sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de 136 092 lei.

Ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, au fost reținute 26 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, cu ocazia acţiunilor au fost constatate 10 infracţiuni la regimul rutier şi au fost confiscate produse în valoare de 7852 lei.

Exemplificări:

La data de 22 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au depistat în trafic, un bărbat, de 52 ani, din Timişoara, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 17, pe raza localităţii Mureşenii Bîrgăului.

În urma verificărilor, s-a constatat că acesta transporta 80 de cutii cu produse alimentare şi 262 baxuri cu detergenţi, fără a deţine documente legale.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat măsura confiscării produselor, în valoare totală de 7852 lei şi au aplicat o sancţiune contravenţională, cu amendă în valoare de 5000 lei, conform Legii 12/1990.

***

La data de 22 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat, de 33 ani, din Feldru, în timp ce conducea un autoturism, pe raza oraşului, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost transportat la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

***

La data de 22 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au depistat în trafic un tânăr, de 16 ani, în timp ce conducea un autoturism, prin localitatea Periş, fără a deţine permis de conducere.

Cercetările continuă de Secţia 1 Poliţie Rurală Bistriţa.

***

La data de 23 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sîngeorz-Băi au depistat în trafic, pe raza orașului, un tânăr, de 26 ani, din Sîngeorz-Băi, în timp ce conduceaun moped neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

***

La data de 23 aprilie a.c., o tânără, de 20 ani, din Dipşa, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii, nu a adaptat viteza într-o curba la dreapta, a pierdut controlul volanului, intrând în şanţul din afara părţii carosabile. Din accident a rezultat rănirea unui bărbat, de 48 ani, din Dipşa, pasagerul din dreapta faţă.

În urma verificărilor, s-a stabilit că tânăra nu deţine permis de conducere şi că autoturismul i-a fost încredinţat de către bărbatul, de 48 ani, care ar fi ştiut că aceasta nu deţine permis.

Cercetările continuă de Serviciul Rutier sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără a deţine permis de conducere, vătămare corporală din culpă și încredinţarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice, unei persoane care nu deţine permis de conducere.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus