A avut loc vernisajul expoziției “Eșantioane de roci și Flori de Mină din Muntii Rodnei”

Vineri 29 septembrie 2019, la Muzeul Etnografic și al Mineritului Rodna a avut loc vernisajul expoziției cu tema “Eșantioane de roci și Flori de Mină din Muntii Rodnei”.
Expoziția s-a bucurat de un mare succes, exponatele impresionând și încântând publicul printr-o mare varietate de culoare și formă.
Acțiunea s-a desfășurat într-o ambianță plăcută, au fost prezenți atât ingineri geologi, mineri care au lucrat în minele din Rodna, cât și oameni de cultură și artă, cadre didactice, colegi și prieteni care și-au amintit cu plăcere de vremurile când mineritul la Rodna era înfloritor.
Dintre cei prezenți la eveniment au luat cuvântul cei doi invitați: Horga Zaharie și Chereches Mihai, specialiști în geologie, care au lucrat efectiv în minele din Rodna. Aceștia au descris și prezentat în fața publicului prezent, mostre de roci metamorfice din fundamentul cristalin al Munților Rodnei și roci eruptive: andezite asociate cu roci de contact metasomatice (mineralizații de sulfuri metalice), scarne și corneene.
Expoziția va rămâne deschisă publicului larg până pe data de 18 octombrie 2019.

Recomandari

Alte Articole