A crescut numărul şomerilor în Bistriţa-Năsăud

Rata şomajului a crescut la nivel judeţean Mai exact, în ultima lună au fost înregistraţi peste 700 de noi şomeri. Cauza principală este numărul mare de absolvenţi care s-au înscris luna trecută în evidenţele AJOFM.

 La sfârşitul lunii iunile, la nivel judeţean erau aproximativ 5370 de şomeri. Dintre aceştia peste 3 sute erau absolvenţi. În august însă numărul absolvenţilor înregistraţia la AJOFM a ajuns aprope la o mie, cu aproximativ 200 mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

La sfârşitul lunii august, rata şomajului la nivel judeţean a crescut la 4.52%. Asta se datorează în mare parte numărului din ce în ce mai mare de absolvenţi care s-au înscris la agenţia noastră, în total 933″, a declarat directorul AJOFM Bistirţa-Năsăud, Doris Moldovan.

În momentul de faţă la nivel judeţean sunt 6128 de şomeri, dintre care 3098 bărbaţi. Aproximativ 2800 dintre ei nu primesc indemnizaţie. La data de 14 septembrie, în Bistriţa-Năsăud existau 255 de locuri de muncă vacante, dintre care 24 pentru persoane cu studii superioare.

Recomandari

Alte Articole