Cercetaşii bistriţeni au organizat atelierul de modelaj ,,Seminţele în imagini”

Seminţele au dovedit încă odată că sunt forme de viaţă importante şi misterioase, fără de care lumea nu poate să existe. Cerceataşii bistriţeni au demonstrat acest lucru în cadrul unui atelier de modelaj, denumit simbolic ,,Seminţele în imagini”.

Atelierul de dezvoltare prin modelaj cu seminţe a oferit participanţilor posibilitatea de a-şi dezvolta creativitatea şi îndemânarea prin utilizarea seminţelelor în realizarea tablourilor, pentru a crea imagini cu Bistriţa de altădată.

Într-o atmosferă relaxantă au fost scoase la lumină resurse de exprimare artistice nebănuite, prin joc de culori şi forme, având scopul de a lărgi orizontul vizual şi artistic dar şi dragostea şi respectul faţă de natură, tradiţie, artă şi valori. Cercetaşii bistriţeni au dovedit încă odată că împreună putem conntribui la construirea unei lumi mai frumoasă, mai bună. Acţiunea “Seminţele în imagini”, face parte din graficul de activităţi al proiectului “Cetatea Bistritei” văzută prin ochii copiilor, proiect cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2014.

Scopul proiectului “Cetatea Bistritei” văzută prin ochii copiilor este formarea abilităţilor artistice şi practice elevilor din Bistriţa, stimularea cu privire la valorificarea şi promovarea Centrului Istoric al Bistriţei; sensibilizare cu privire la conservarea mediului înconjurător. Sprijinirea şi susţinerea tinerilor în vederea formării abilităţilor artistice şi de protectia mediului prin metoda de educaţie cercetăşească contribuie la o dezvoltare corectă ca individ în plan social, cultural, educaţional şi emoţional.

Recomandari

Alte Articole