În Bistrița-Năsăud se circulă în condiții de iarnă

Conform ultimei informări meteo, în perioada 09.01.2015, ora 13.00 – 10.01.2015, ora 14.00, în judeţul Bistriţa – Năsăud vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 80 km/h şi sunt prognozate ninsori, precipitaţii mixte, ploi şi polei .

La ora 09.30, toate drumurile naţionale şi judeţene erau deschise circulaţiei, însă traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. De asemenea, circulaţia este deschisă inclusiv în punctele vulnerabile, respectiv Pasul Tihuţa şi Dealul Ştefăniţei, nefiind înregistrate probleme deosebite.

Menţinerea în stare de circulaţie drumurilor naţionale din judeţul Bistriţa – Năsăud este realizată cu 34 utilaje, iar pentru drumurile judeţene se acţionează cu 44 de utilaje.

Informarea meteo a fost trimisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au obligația să asigure, pe timpul sezonului rece, spații încălzite unde persoanelor fără adăpost sau cele surprinse de viscol în zona de competență să poată fi cazate. De asemenea, înainte și pe timpul perioadelor cu temperaturi scăzute, se vor identifica și vor fi monitorizate persoanele vulnerabile ( bătrâni singuri, bolnavi, persoane care nu se pot deplasa, persoane fără adăpost etc) și vor fi transportate, în funcție de situație, în spațiile de cazare amenajate de administrațiile publice locale.

Activitățile de preluare și transport a persoanelor fără adăpost vor fi executate de instituțiile cu atribuții în domeniul protecției populației ( pompieri, ambulanță, poliție, jandarmerie și poliție locală ).

De asemenea, vă rugăm să anunţaţi, de îndată, orice situaţie de urgenţă, apelând, în cel mai scurt timp, numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112.

Recomandari

Alte Articole