Bistrițean reţinut în urma unui accident rutier

La data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa au luat măsura reţinerii faţă de un bărbat de 41 de ani, din Bistriţa. Ulterior faţă de acesta, fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

La aceeaşi dată, poliţiştii rutieri au intervenit la un eveniment în trafic produs pe strada Poligonului, din municipiul Bistriţa. O autoutilitară înmatriculată în Norvegia, condusă de un bărbat de 41 de ani, din Bistriţa, a intrat în coliziune cu o altă autoutilitară ce se deplasa pe aceeaşi direcţie.

În urma accidentului nu a rezultat rănirea vreunei persoane, fiind înregistrate doar pagube materiale. Testarea cu aparatul etilotest a şoferilor a indicat faptul că bărbatul de 41 de ani, din Bistriţa se află sub influenţa alcoolului, rezultând valoarea de 0,83 mg/ l alcool pur în aerul expirat, ulterior refuzând recoltarea de mostre biologice de sânge. Totodată, întrucât şoferul a devenit recalcitrant, a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Bistriţa,fiind sancţionat contravenţional.

Verificările cu privire la autoutilitara condusă de către bărbat au indicat faptul că aceasta este reclamată ca fiind sustrasă de către autorităţile Norvegiene, fiind în acest caz întocmit un dosar penal cu privire la infracţiunea de tăinuire de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale.

Pentru documentarea infracţiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, poliţiştii Biroului Rutier continuă cercetările în cadrul unui dosar penal.

Recomandari

Alte Articole