E. Andronescu: Cei care nu au promovat BAC-ul au fost abandonaţi de instituţiile statului

Ecaterina Andronescu le-a cerut astăzi, al Bistriţa, directorilor de şcoli să-i reprimească la cursuri pe elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat. ,,Am putea să le oferim un punct de sprijin şi să îi ataşăm claselor pe care le avem în desfăşurare” a precizat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a declarat că după bacalaureatul de anul trecut au rămas circa 100.000 de tineri de 18-19 ani, de care nimeni nu s-a îngrijit şi au fost abandonaţi de instituţiile statului.

Andronescu a spus că există mai multe soluţii pentru elevii care nu au promovat Bacalaureatul. ,,Am venit cu un proiect de act normativ prin care propuneam câteva soluţii pentru ei. Realizarea unei reţele de şcoli postliceale, o vom face anul acesta după a doua sesiune a examenului de bacalaureat. La şcolile postliceale se pot înscrie pentru a obţine o calificare, fără să fie nevoiţi să aibă diplomă de bacalaureat. Am încurajat universităţile să-şi creeze şcoli postliceale.”

„Sunt mulţi angajatori care se vaită că nu au resurse umane calificate corespunzător. Aceasta poate fi o soluţie. O altă soluţie propusă era legată de absolvenţii liceelor tehnologice, majoritatea în categoria celor care nu au promovat examenul de bacalaureat, îi îndemnam să susţină examenul de certificare a competenţelor profesionale, cu care se pot angaja, pentru nivelul trei de calificare. A patra idee era să încurajăm universităţile, pentru cei care nu luaseră bacalaureatul, dar aveau medii mari, să organizeze cursuri de pregătire a lor, în aşa fel încât în anul următor să poată trece examenul de bacalaureat” a mai punctat Ecaterina Andronescu.

Recomandari

Alte Articole