În ultimele două zile, polițiștii bistrițeni au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale

În ultimele 48 de ore, polițiștii au aplicat 409 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70.000 de lei, 308 fiind aplicate pentru încălcări ale normelor legate de circulația pe drumurile publice. Polițiștii bistrițeni spun că nu s-a înregistrat însă niciun eveniment deosebit sau incident grav.

,,În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii s-au aflat la datorie pentru o sărbătoare în siguranţă.(…) majoritatea sancțiunilor fiind pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi a celor privind ordinea şi liniştea publică. De asemenea, poliţiştii au prins 21 de suspecţi de infracţiuni şi au constatat 11 infracţiuni în flagrant. Au fost constatate 75 de abateri de la normele privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991. De asemenea, au fost constatate 10 abateri de la normele privind activităţile de comerţ, prevăzute de Legea 12/1991 şi au fost confiscate bunuri în valoare de 450 lei” se arată în comunicatul IPJ Bistrița-Năsăud.

În plus, au fost reţinute 6 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Conform sursei citate anterior, în această perioadă, zilnic, peste 180 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, combaterea criminalităţii organizate şi investigarea fraudelor sunt la datorie, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona
lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile).

Poliţia Română recomandă cetăţenilor să respecte normele de convieţuire socială şi să îşi ia măsuri minime de protecţie. Orice încălcare a normelor penale sau contravenţionale va fi sancţionată conform prevederilor legale.

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole