JOSENII BÂRGĂULUI: Un bărbat a descoperit un proiectil din al Doilea Război Mondial

Bârgăuanul a găsit proiectilul exploziv în timp ce executa lucrări de săpare a fundației unui imobil. Acesta a sunat la 112, iar un echipaj pirotehnic al ISU ,,Bistrișa” a ajuns de urgență la fața locului.


Marţi, 16 iulie a.c., la ora 17.58, un echipaj pirotehnic din cadrul I.S.U. „Bistriţa” a fost solicitat să intervină, pe raza localităţii Josenii Bârgăului, pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea şi depozitarea unui proiectil exploziv calibru 100 mm, rămas neexplodat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Proiectilul exploziv a fost găsit de un bărbat din localitate, în timp ce executa lucrări de săpare a fundaţiei unui imobil.

În cazul descoperirii de muniţie neexplodată, anunţaţi imediat prin numărul unic pentru apel de urgenţă 112 organele abilitate, deoarece  muniţiile neexplodate pot constitui un real pericol.

,,În cazul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodată, specialiştii I.S.U. „Bistriţa” atrag atenţia asupra respectării următoarelor recomandări: nu le atingeţi, nu le loviţi sau mişcaţi din locul în care au fost descoperite, nu le introduceţi în foc, nu încercaţi sau demontaţi focoasele sau alte elemente componente, nu ridicaţi, nu transportaţi şi nu introduceţi muniţiile în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi, nu demontaţi şi nu predaţi la operatori economici specializaţi muniţii neexplodate în scopul valorificării ca deşeuri metalice, nu folosiţi muniţiile pentru improvizarea diferitelor unelte sau ca ornamente. În zona în care se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu permiteţi accesul, nu faceţi focul şi nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri, săpat. Nu lăsaţi copiii să se joace cu aceste elemente de muniţie” spune Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Raimond Petruț

 

Recomandari

Alte Articole