Mureşan aşteaptă să fie repus în funcţie la ISJ

  Fostul inspector şcolar general Mihai Mureşan îşi pregăteşte revenirea la conducerea Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud. Asta după ce Curtea de Apel Bucureşti a dispus repunerea sa în drepturi.

Mihai Mureşan a ajuns la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean în 2008. În 2009 a fost demis prin ordonanţa 37, iar locul său a fost luat de Stela Todea. În 2010 şi-a recâştigat funcţia în instanţă şi a revenit la conducerea instituţiei la data de 17 mai. 3 luni mai târziu a fost evaluat de o comisie ministerială şi a primit calificativul de nesatisfăcător. Prin urmare a fost demis din nou, iar locul său a fost ocupat de democrat-liberalul Vasile Marc.

„Prin soluţia Curţii de Apel Bucureşti din 20 septembrie am câştigat din nou procesul cu Ministerul Educaţiei. Soluţia dată de Curtea de Apel Bucureşti spune că se anulează toate deciziile ministerului date împotriva mea. În a doua fază se dispune reintegrarea mea în funcţia de inspector şcolar general. De asemenea se obligă ministerul să-mi plătească toate drepturile băneşti de la data la care am fost demis până la data reintegrării şi se suspendă toate efectele acelor dispoziţii”,  a declarat Mihai Mureşan.

Mihai Mureşan a mai spus că aşteaptă din partea Curţii de Apel comunicare scrisă a deciziilor cu ordin de executare, iar apoi va face notificările necesare la minister şi inspectoratul şcolar, pentru a fi repus în funcţie. Decizia Curţii de Apel Bucureşti mai poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Recomandari

Alte Articole