Oltean: nimeni nu are de pierdut de pe urma comasării alegerilor

Nici PSD, nici PNL, nu vor avea de pierdut de pe urma comasării alegerilor. Declaraţia a fost făcută astăzi, de secretarul general al PD-L, Ioan Oltean, care susţine că decizia opoziţiei de a se opune acetei iniţiative a democrat-liberalilor este una politică. Mai mult decât atât, Ioan Oltean, dă drept certă, luna noiembrie a anului viitor, ca dată finală pentru alegerile comasate.

 Proiectul de comasare al alegerilor a fost avansat de câteva săptămâni de către principalul partid de guvernământ. Principala motivaţia o reprezintă reducerea cheltuielilor necesare organizării a 2 runde separate de alegeri locale, resspectiv parlamentare. Dacă iniţial liderii opoziţiei au fost de acor cu acest proiect, acum se opun, însă, nejustificat, susţine deputatul Ioan Oltean.

Dacă întrebaţi primarii şi parlamentarii opoziţiei, veţi vedea că toţi sunt de acord fiindcă e în avantajul şi a unora, şi a altora. Aici nu pierd eventual decât partidele foarte mici, care nu au reprezentanţi în administraţiile publice. PSD are un număr mare de primari, deci nu are ce pierde. PNL la fel”, a spus liderul democrat-liberal.

Lucrurile sunt certe, spune Ioan Oltean, alegerile locale vor fi împinse până în toamnă şi se vor desfăşura simultan cu cele parlamentare. Altfel nu se poate mai spune liderul democrat-liberal.

Noi, în acest moment, luăm în calcul comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare ceea ce înseamnă că vom avea alegeri în noiembrie 2012. Sută la sută. Data alegerilor este atributul exclusiv al Guvernului, iar ea nu poate să fie stabilită în aşa fel încât să diminueze mandatul, ci să fie exact de patru ani. Deci în aşa fel va fi gândită data alegerilor încât mandatul de patru ani să nu fie întrerupt nici măcar cu o zi”, a spus Ioan Oltean.

Deputatul bistriţean a mai declarat că un alt motiv pentru comasarea alegerilor ar fi câştigarea unui răgaz, pentru a implementa regionalizarea.

Recomandari

Alte Articole