Oltean: Pensiile nu se vor diminua în anul 2012

Pensiile nu se vor diminua în anul 2012, ne asigură secretarul general al PD-L, Ioan Oltean. Membrii opoziţiei susţin, însă, că nu vor creşte şi e foarte probabil ca ele să fie impozitate.

Diminuarea pensiilor şi impozitarea lor a fost un subiect lansat în discuţie, printre alţii, şi de către directorul general al BNR, Eugen Rădulescu. Reprezentanţii opoziţiei au criticat aspru aceste declaraţii şi posibile intenţii ale actualului guvern. Reprezentanţii PD-L încearcă acum să liniştească apele.

Pensiile nu se vor diminua în anul 2012. Pensiile nu se vor impozita în anul 2012. Guvernul analizează în funcţie de mersul economiei posibilitatea indexării pensiilor anul viitor şi a majorării acestora, în raport cu prevederile legii speciale”, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean.

Posibilitatea majorării pensiilor este legată şi de realităţile economice din Uniunea Europeană. Iar progrnoza nu e favorabilă, recunosc chiar liderii PD-L.

„În momentul acesta pensiile sunt gândite a fi indexate luând în calcul o creştere economică de 3.5% – 4.5%, creştere economică prognozată de România pentru anul viitor. (…) Aşteptăm prognoza europeană şi în funcţie de prognoza europeană guvernul va incorpora în lege o creştere a pensiilor sau menţinerea pensiilor în forma în care ele se află astăzi. (…) În momentul acesta, din datele care le avem, se pare că prognoza economică se va înjumătăţi„, a mai spus Oltean.

Reprezentanţii opoziţiei sunt sceptici în ceea ce priveşte o posibilă majorare a pensiilor. „Sunt convins că pensiile nu vor creşte şi există un risc major ca ele să fie şi impozitate. Nu vor avea nicio reţinere să nu le crească şi nu numai, să le şi impoziteze”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Emil Radu Moldovan.

Încearcă să dezinformeze, spune deputatul Ioan Oltean, referitor la aprecierile opoziţiei asupra acestui aspect. „Critic vehement atitudinea opoziţiei iresponsabile, care are o singură preocupare: aceea de a induce în opinia publică românească şi mai ales în segementele defavorizate, teama zilei de mâine. Avem o opoziţie iresponsabilă, lipsită de conştiinţa naţiunii, o opoziţie care este ruptă de realităţile din România”, a spus Oltean.

Recomandari

Alte Articole