Primăria Bistriţa nu se teme de polei

Într-un comunicat de presă sosit pe adresa redacţiei, edilul municipiului Bistriţa asigură cetăţenii că acţiunile de deszăpezire sunt bine organizate, iar poleiul nu va cauza probleme în trafic.

,,Stimaţi cetăţeni ai Municipiului Bistriţa,

 

  Zăpada abundentă care a căzut în ultimele zile a solicitat eforturi deosebite din partea administraţiei locale pentru ca circulaţia să se poate desfăşura în condiţii bune. Fac un apel către toţi cetăţenii Municipiului Bistriţa să intervină pentru îndepărtare zăpezii şi gheţii de pe trotuarele aferente clădirilor deţinute. Este o dovadă de spirit civic dar şi o obligaţie care rezultă din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Bistriţa nr. 153/29 iulie 2009.

    Potrivit Capitolului II, art. 4, pct. 21 şi 22 sunt prevăzute următoarele obligaţii generale care cad în sarcina instituţiilor publice, agenţilor economici, asociaţiilor de proprietari, a celorlalte persoane juridice, precum şi ale tuturor persoanelor fizice:  

–          punctul 21 – să asigure îndepărtarea zăpezii şi gheţii de pe trotuarele din dreptul clădirilor şi incintelor în care îşi desfăşoară activitatea sau în care locuiesc, până cel târziu la ora 9 dimineaţa. Zăpada şi gheaţa îndepărtate se vor depune pe carosabil lângă bordură, fără să împiedice circulaţia şi scurgerea apei în sistemul de canalizare;

–          punctul 22 – să presare nisip cu sare sau alte materiale antiderapante autorizate pe trotuare, în faţa imobilelor şi incintelor în care îşi desfăşoară activitatea sau locuiesc, în scopul prevenirii formării poleiului şi a gheţii

         Vă asigur că utilajele Primărie municipiului Bistriţa vor continua să intervină pentru combaterea poleiului sau degajarea zăpezii şi sunt convins că împreună cu implicarea dumneavoastră vom beneficia de condiţii normale pentru circulaţie.

Cu stimă,

 

 Primarul municipiului Bistriţa

                Ovidiu Teodor Creţu”

Recomandari

Alte Articole