Prin județ, cu „Mocănița Transilvaniei”

Tineretul Național Liberal Bistrița-Năsăud, a sprijinit atât prin mediatizare cât şi prin implicare directă, inițiativa Asociației Mocănița Transilvaniei de a restaura şi a reda circuitului turistic calea ferată îngustă, ce străbate județul nostru, județul Mureș şi județul Cluj. Astfel, duminică, 26 iulie, începând cu orele 13:45, un grup format din 35 de tineri liberali au pornit cu Mocănița Transilvaniei de la Teaca spre satul Comlod, unde au vizitat castelul local, aflat, din păcate, într-o stare avansată de degradare.

Traseul, care a durat aproximativ patru ore dus-întors, străbate pajiști verzi pitorești, păduri dese, lanuri de culturi agricole ( în special porumb şi floarea soarelui ) şi asigură legătura pe cale ferată între localitățile Comlod, Orosfaia şi Teaca. Întreținerea încă deficitară a căii ferate şi ecartamentul redus au impus o viteză de deplasare relativ mică, însă foarte potrivită pentru a admira împrejurimile şi a trăi experiența autentică a călătoriei cu „mocănița”.

Noi, tinerii liberali, susținem în continuare demersul de readucere în atenția publică a acestui obiectiv, potențialul său turistic fiind bun, mai ales pentru o zonă a județului care nu se bucură de căutare turistică în acest moment. Reamintim că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la inaugurarea acestui traseu de cale ferată îngustă, în acest scop fiind plănuit un eveniment care se va desfășura în perioada 15-16 august.

           

Organizația TNL Bistrița

Recomandari

Alte Articole