Șansă pentru elevii bistrițeni: Un an de studii peste hotare, gratuit

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 și este implementat în România din 2015. FLEX este un program al Biroului Educațional și Cultural al Departamentului de Stat SUA, implementat de către American Councils for International Education.
În cei 25 de ani de existență, programul a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa și Asia Centrală. Programul presupune un an de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii și este GRATUIT.

Fiecare bursier va locui timp de aproximativ 10 luni ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american. Familiile gazdă sunt selectate de către program, bursierii neputând interveni asupra acestei selecții, neputând alege familia gazdă sau comunitatea în care vor locui.

Competiția pentru bursele FLEX este bazată pe criterii meritorii și deschisă fără niciun cost elevilor români de clasele IX-XI la momentul înscrierii, născuți între 15 Iulie 2001- 15 Iulie 2004, ce îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate aferente fiecărui an de selecție. Programul este dedicat și elevilor cu dizabilități de clasele VIII-XI, indiferent de data nașterii.

Candidații interesați de program și care îndeplinesc condițiile de selecție sunt invitați să completeze o aplicație online preliminară, în perioada1 septembrie- 16 octombrie 2018. Selecția liceenilor se face integral de către o comisie de selecție din SUA, formată din profesioniști din varii domenii.
Programul FLEX este un program recunoscut de Ministerul Educației Naționale. Anul de liceu urmat în SUA poate fi recunoscut la întoarcerea în România, DACĂ se prezintă toate documentele solicitate de către CNRED și se respectă proceduril eaferente.

Recomandari

Alte Articole