Șase deținuți de la Penitenciarul Bistrița se califică în meseria de tâmplar

Șase persoane private de libertate au efectuat o vizită la un atelier de producţie de mobilier din lemn, aflat în cartierul Unirea. Atelierul aparţine firmei S.C. Yang International S.R.L., societate profilată pe producţia şi exportul de mobilă şi mobilier tapiţat. Persoanele private de libertate care au vizitat locaţia menţionată sunt cuprinse în programul de şcolarizare „A doua şansă”, în anul II secundar inferior.

Vizita le-a oferit persoanelor din detenţie oportunitatea de a-şi completa cunoştinţele teoretice dobândite pe parcursul anului şcolar 2012 – 2013, prin vizualizarea procesului de prelucrare a lemnului pentru obţinerea unui produs finit.

Activitatea a avut loc în contextul orelor de instruire practică și este foarte utilă, deoarece, odată cu absolvirea ultimului an de studiu al programului „A doua şansă”, persoanele private de libertate vor obţine şi un certificat de calificare profesională în meseria de tâmplar.

,,Ieşirea în comunitate a persoanelor private de libertate a reprezentat o situaţie nouă de învăţare şi de exersare a conduitelor prosociale de către persoanele custodiate, iar pe de altă parte, a fost vizată şi sensibilizarea membrilor societăţii în raport cu problematica reintegrării sociale a persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate” spune inspectorul de penitenciare Laura Opriș, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița.

 Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole