Pentru a face mai uşor de suportat temperaturile ridicate, medicii recomandă să consumăm cât mai multe mâncăruri uşoare, să ne hidratăm, să purtă pălării şi îmbrăcăminte din ţesături naturale în culori deschise.
Ca regulă generală, în zilele calăduroase de vară, trebuie evitate dulciurile, produsele zaharoase, alcoolul, carnea grasă şi prăjelile, iar în locul lor să se prepare mâncăruri cât mai uşoare şi bogoate în vitamine şi minerale.
Pentru a ne menţine organismul sănătos în zilele caniculare, medicul recomandă semipreparatele uşoare, salatele, sandivişurile uşoare, carnea albă, peştele, fructele şi legumele. Însă mare atenţie la peştele pe care îl cumpăraţi, pentru că din cauza temperaturilor ridicate, acesta se alterează mult mai repede dacă nu este păstrat în condiţii potrivite. Tocmai de aceea, specialistul recomandă peştele conservat.
De asemena, foarte bune în perioada verii sunt vitaminele C, E, A şi suplimentele cu potasiu, magneziu, calciu.
Cei care vor să se răcorească ar trebui să ştie că nu este indicat să dea fuga la îngheţata din comerţ. Aceasta conţine zahăr, fructoză şi chimicale, fiind nesănătoasă pentru organism. Îngheţata se poate prepara şi în casă din iaurt, fructe şi ouă, fiind chiar foarte răcoroasă.