Suspecţii de trafic de minori au fost eliberaţi

.Suspecţii de trafic de minori au fost eliberaţi

Cei 3 biustriţeni reţinuţi ieri pentru tafic de persoane şi minori, dar şi pentru proxenetism au fost eliberaţi. Deşi procurorii DIICOT au cerut să fie cercetaţi în stare de arest preventic, încă de joi suspecţii au fost eliberaţi. Decizia finală a fost luată vineri dimineaţă de către magistraţii tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Miercuri oamenii legii au reţinut 3 persoane din Bistriţa pentru trafic de persoane, minori şi proxenetism. Este vorba despre patronul unui localt de striptease din cartierul Unirea şi 2 angajaţi ai săi. În dosar mai sunt cercetate alte 2 persoane pentru care s-a luat însă doar măsura interzicerii de a părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Joi seara mandatul de arest pentru 24 de ore a expirat. Cei 3 suspecţi au fost eliberaţi. Vineri dimineaţă s-au prezentat la Tribunal pentru a primi decizia judecătorilor referitoare la propunerea procurorilor de a fi arestaţi pentru 29 de zile. Cererea a fost respinsă de magistraţi. Aşa se face că toate cele 5 persoane vor fi cercetate în stare de libertate.

Este vorba despre o grupare infracţională, care timp de 7 ani a folosit drept paravan un local de striptease de la marginea municipiului, unde racolau fete tinere pentru dans la bară, pe care apoi le obligau să se şi prostitueze. Pedeapsa maximă pentru toate cele 3 capete de acuzare ar putea ajunge la 37 de ani.

Recomandari

Alte Articole