UDMR BN: Partidul Popular Maghiar va duce la destrămarea comunităţii

Liderii UDMR critică înfiinţarea Partidului Popular Maghiar. E o formaţiune politică care va duce la destrămarea comunităţii maghiare, fiindcă e una zonală, susţine preşedintele UDMR Bistriţa-Năsăud Attila Decsei.

În urmă cu 5 luni, deputatul UDMR de Timiş Toro Tibor depunea la Tribunalul Bucureşti cererea de înfiinţare a Partidului Popular Maghiar. Formaţiunea politică se dorea a fi o alternativă la UDMR şi avea ca principal obiectiv câştigarea autonomiei comunităţii maghiare. Partidul îl are ca mentor pe europarlamentarul Laszlo Tokes.

„UDMR nu e un partid, e o uniune pentru toţi, deschisă pentru toţi. Oamenii care strigă că UDMR a devenit partid, au creat un partid, care nu e benefic pentru comunitatea maghiară. Va duce la destrămarea comunităţii, fiindcă e un partid pe zonă”, a declarat liderul judeţean al UDMR, Attila Decsei.

Pe de altă parte, preşedinte judeţean al UDMR a spus că Partidul Civic, împreună cu cel Popular Maghiar au strâns în sondaje 10 la sută din voturile comunităţii maghiare. La înfiinţare, Partidul Popular Maghiar avea susţinerea a peste 29.000 de persoane.

Recomandari

Alte Articole