Veterenul plt. adj. pr. (rtr) Alexandru Oltean a fost vizitat de reprezentanți ai Batalionului Batalionului 812 Infanterie

În contextul aniversării a 70 de ani de la încheierea celui de – al Doilea Război Mondial, în cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BALAN”, se continuă seria manifestarilor dedicate „Anului Veteranilor de Razboi”.

În cinstea veteranilor de război care au luptat şi au servit patria pe câmpurile de luptă, pe data de 26 aprilie a.c., în semn de recunoştiinţă, au fost prezenţi la domiciliul domnului plt.adj.pr.(rtr) Oltean Alexandru din localitatea Sebiş, comuna Şieuţ, locţiitorul comandantului Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”, locotenent-colonel Cristian-Gheorghe BLAIU, împreună cu reprezentanţi ai batalionului, care l-au vizitat pe veteran cu ocazia împlinirii vârstei de 95 ani.

La acest moment de sărbătoare au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, domnul Deadean Ioan, primarul comunei Şieuţ, reprezentanţi ai Consiliului Local, precum şi rudele veteranului.

Veteanul de razboi, domnul plt.adj.pr.(rtr) Oltean Alexandru, a luptat în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriului Rusiei, servindu-şi patria cu cinste şi devotament.

Domnului plt.adj.pr.(rtr) Oltean Alexandru, i-a fost acordată o diplomă aniversară, din partea comenzii Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BALAN”, iar cei prezenti la activitate i-au urat un sincer „LA MULTI ANI !”

 Text: Locotenent Andreea Bîrzu

Foto: Cap.Anghelina Cristian

Recomandari

Alte Articole