Ziua Informării Preventive la I.S.U. Bistrița-Năsăud

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bistrița” s-a raliat şi în acest an iniţiativei derulată la nivel european, astfel că marţi 13 octombrie va fi marcată „Ziua Informării Preventive”, doar că în anul 2015, această dată are dublă semnificație. În aceeași zi, unitatea noastră marchează << Ziua internațională pentru Reducerea Riscului de Dezastre>>, cu tema “INFORMEAZĂ-TE PENTRU VIAȚĂ”.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. Acțiuni în acest sens vor fi organizate pe Pietonalul ”Liviu Rebreanu” din municipiul Bistrița, începând cu ora 10.00 și la Școala Generala nr. 4 Bistrița, începând cu ora 12.00.

Ziua de 13 octombrie este declarată ,,Ziua porţilor deschise” la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa, Secţia de Pompieri Năsăud, Garda de Intervenţie Beclean, Garda de Intervenţie Sîngeorz–Băi şi Garda de Intervenţie Prundu Bîrgăului, ocazie cu care se vor organiza o serie de activităţi specifice cu caracter informativ-educativ.

Scopul acestor activități este de a promova o cultură generală de reducere a riscului de dezastre naturale în întreaga lume. Astfel, este un moment bun pentru toţi cei implicaţi în reducerea riscului de dezastre în a evidenţia modul în care foarte mici acţiuni de sensibilizare la nivel comunitar pot avea un impact mare în atenuarea unui dezastru. Ştim că numărul dezastrelor naturale este în continuă creştere din cauza schimbărilor climatice majore, prin urmare, reducerea dezastrelor trebuie neapărat să fie o chestiune aproape de inimile tuturor, doar împreună vom reuşi să reducem efectele dezastrelor naturale.

Recomandari

Alte Articole