Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională în Bistrița-Năsăud Reviewed by CD on . Conform rezultatelor simulării examenului de Evaluare Naţională centralizate la nivelul județului Bistrița-Năsăud, un procent de doar 41,19% au obţinut medii ge Conform rezultatelor simulării examenului de Evaluare Naţională centralizate la nivelul județului Bistrița-Năsăud, un procent de doar 41,19% au obţinut medii ge Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională în Bistrița-Năsăud

Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională în Bistrița-Năsăud

Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională în Bistrița-Năsăud

Conform rezultatelor simulării examenului de Evaluare Naţională centralizate la nivelul județului Bistrița-Năsăud, un procent de doar 41,19% au obţinut medii generale peste nota 5.

Raportat procentual pe discipline, statistica notelor peste 5 este următoarea: 64% – limba română, 27% matematică şi 91% – limba maternă.   Procentul de prezenţă înregistrat la cele trei probe este 95%. În perioada imediat următoare aceste note vor fi discutate la nivel şcolilor cu elevii, părinţii şi cadrele didactice. Fiecare şcoală va întocmi un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor. Rezultatele simularii examenelor de Evaluare Nationala au adus, la nivel national, un procent de 50,68% al elevilor care au luat medii peste 5. La simulari au fost inscrisi 187.629 de elevi, dintre acestia au participat la toate probele 180.442 de elevi (96,17%), rezultand o rata de prezenta superioara celei de anul trecut (94,7%).

Simularile examenelor s-au desfasurat in perioada 23-25 februarie 2015, cu testarea elevilor de clasele a VIII-a la Limba si literatura romana, Matematica si Limba si literatura materna. Este pentru al doilea an consecutiv cand elevii de clasa a VIII-a au sustinut la nivel national simularile examenelor de final de gimnaziu, adica simularile au fost organizate in toate scolile din tara, elevii au avut de rezolvat subiecte unice, concepute de Minister, si au dat testele in acelasi interval orar.
In 2014, simularile examenelor de Evaluare Nationala au avut urmatorul rezultat: 48,8% dintre elevii de clasa a VIII-a au obtinut medii peste 5 la simulari, respectiv 66,95% la Limba romana si doar 30,4% la Matematica. La simularile de anul trecut au participat 94,7% dintre elevii inscrisi.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus