Modalități de a crește copii cu obiceuri alimentare sănătoase

Asigurați-vă că nutriția copilului dumneavoastră este adecvată și primește zilnic toți nutrienții pentru o dezvoltare optimă. Specialiștii spun că trebuie să acordăm o importanță deosebită dezvoltării unui sentiment de plăcere și atracție pentru masa servită. Iată câteva sfaturi utile:

 

 

1. Întotdeauna să ai o varitate mare de alimente din care mănânci.

Acesta este cel mai bun mod de a te asigura că micuții obțin nutrienții de care au nevoie. Nu renunța în cazul în care copilul tău refuză să mănânce ceva. Mai încearcă!

Servește copiilor platouri cu mâncare: o mulțime de soiuri, în cantități mărunte (cât o mușcătură)-morcovi, țelină, felii de mere,etc.

2.Crează o fascinație cu alimente

Fă mâncarea să para distractivă și fiți cât mai creativi.Redenumește câteva alimente pentru a fi mai atrăgătoare (spre exemplu pentru brocolii- arbori pentru dinozauri, copiii au o imaginație bogată).

3.Niciodată să nu folosești mâncarea ca recompensă sau pedeapsă

Pentru recompensă utilizați afecțiune fizică și îmbrățișări, excursii speciale, cadouri care nu sunt produse alimentare. Nu face un mare tam-tam atunci când copilul nu vrea să mănânce. Va mânca atunci când este pregătit. La fel de important este să nu îți obligi copilul să mănânce tot din farfurie.

4.Nu lăsați copiii să mănânce atunci când sunt supărați

Atunci când mănâncă supărați se produc daune asupra digestiei și creează atașament emoțional pentru produsele alimentare.

5.Minimizează zaharul rafinat pe cât de mult posibil din alimentație

Zahărul provoacă dependență și contribuie la dezvoltarea bolilor degenerative.

Amintește-ți: mâncarea este întotdeauna un prilej de bucurie și este foarte important cu ce îți hrănești copiii!

sursa:viataverdeviu.ro

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole