Mii de tone de carne aflată în pragul expirării au fost introduse ilegal în România de către reţeaua ai căror lideri interni sunt Andrei Sileanu şi Sorin Seleşiu. Conform unor susrse judiciare, carnea era injectată cu o soluţie din apă, sare şi încă o substanţă pentru a înlătura efectele vizibile ale alterării şi pentru a stopa acest proces.
Informaţii şocante ies la iveală cu fiecare zi de investigaţie în scandalul cărnii alterate. Gruparea condusă de Andrei Sileanu şi Sorin Seleşiu a pus în pericol sănătatea românilor.
Cu documente false, prin patru firme tampon, au transformat carnea de import în produs sută la sută românesc. Producători autohtoni, precum GIDACOM Iaşi, MEDASIMPEX Piatra Neamţ, au intrat în filieră ca şi firmele A&O Maritime Trading Constanţa şi Bonvi Impex Satu-Mare. Carnea alterată a ajuns în magazine, în spitale şi verificăm posibilitatea ca aceasta să fi ajuns chiar şi în şcoli. Vorbim de 18 judeţe în care au ajuns produse din carne alterată.
Majoritatea procesatorilor de carne din România injectează carnea cu o soluţie care conţine apă, sare şi alte substanţe ce au rolul de a reţine apa în produs (ceea ce face ca produsul să cântărească mai mult), dar şi de a o menţine cu aspect proaspăt mai mult timp. ,,Industria cărnii s-a denaturat atât de mult, încât e nenorocire. 99% din carne este injectată”, dezvăluia, în martie 2012. Radu Furdui, managerul firmei Lorialba.
,,Carnea se injectează cu apă, sare şi polifosfaţi doar pentru profit. Injectarea se face cu tot felul de aditivi care determină carnea să reţină apa. Totul se face pentru câştig. Astfel, dacă un kilogram de carne macră costă 12 lei, câştigul minim prin injectare, este de 30%”, a mai spus Furdui.
sursa: evz.ro