Un kilometru şi jumătate din malurile râului Bistriţa a primit o nouă înfăţişare. Totul se datorează cercetaşilor bistriţeni, care, alături de voluntari, au colectat 30 de saci cu deşeuri metalice, plastice sau menajere.
Acţiunea Green Town-Ecologizare face parte din graficul de activităţi al proiectului ,,Cetatea Bistriţei văzută prin ochii copiilor”, proiectul cofinanţat din bugetul local al municipiului pe anul 2014. Scopul acestui proiectz este formarea abilităţilor artistice şi practice a elevilor din Bistriţa, stimularea cu privire la valorificarea şi promovarea Centrului istoric al municipiului. De asemenea, se urmăreşte sensibilizarea cu privire la conservarea mediului înconjurător, precum şi sprijinirea tinerilor în vederea formării abilităţilor de protecţie a mediului prin metoda de educaţie cercetăşească, care contribuie la o dezvoltare corectă ca individ în plan social, cultural, educaţional şi emoţional.
,,Pe lângă dorinţa de a avea alături de noi un mediu curat, suntem mereu motivaţi de nevoia de educaţie permanentă. Şi de unde să începem cu educaţia, dacă nu de la copii? Ştim cu siguranţă că pentru marea majoritate a copiilor care participă benevol la acţiuni de ecologizare, eliminarea deşeurilor la locurile special amenajate devine un obicei; prin acest obicei are de câştigat atât mediul, cât şi comunitatea din care fac parte copiii. Respectul pentru comunitate şi respectul pentru mediul înconjurător sunt elemente esenţiale ale metodei de educaţie cercetăşească”, se arată în comunicatul Fundaţiei ,,Cercetaşii Bistriţei”.
Fundaţia ,,Cercetaşii Bistriţei” este promotor al activităţilor cercetăşeşti din judeţ. Misiunea cercetaşilor în societatea românească este aceea de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe ideea de a juta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.