Crina Cotutiu (ISU Bistrița-Năsăud) concurat cot la cot cu bărbații la Competiția Națională „Scări pe Toacă”

În Masivul Ceahlău s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Competiției Naționale „Scări pe Toacă”. Pompieri din mai multe județe ale țării, și-au demonstrat curajul, anduranța și abilitățile, într-un cadru natural de poveste.
ISU Bistrița-Năsăud a fost reprezentat de plutonier adjutant Crina Cotutiu care a concurat cot la cot cu bărbații.
Competiția a fost organizată pe trei grupe de vârstă și a avut ca obiectiv principal dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și deprinderilor motrice ale personalul operativ, în zone greu accesibile, precum și creșterea capacității organismului de a susține eforturi fizice intense, pe o perioadă lungă de timp.
În prima etapă, competitorii au străbătut un traseu de aproximativ 7 km, cu o diferență de nivel de 1.100 metri, având în spate un rucsac ce conținea echipamentele necesare susținerii următoarei probe de concurs.
În etapa următoare, concurenții au urcat 519 trepte, cu o înclinație de aproximativ 70 de grade și o diferență de altitudine de 100 metri. În această fază, fiecare participant a purtat costumul complet de protecție (NOMEX), bocanci unici, cască și mănuși de protecție, aparat de respirat cu aer comprimat și o butelie de aer.

Recomandari

Alte Articole