Jandarmii bistrițeni au verificat pasagerii din gări și autogări

Jandarmii au depistat în zona gărilor și autogărilor mai multe persoane care nu respectau măsura Ordonanței Militare privind circulația în afara locuinței sau gospodăriei. Astfel doar în zonele indicate au fost aplicate pe timpul misiunilor amenzi de 6.900 de lei.
Totdoată, în ultimele 24 de ore, jandarmii au aplicat în total 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.500 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.
În acest moment sunt angrenați în misiuni de prevenire COVID 19, un număr de 86 jandarmi, astfel: misiuni de pază si protectie la centrele de carantinare, în patrule mixte cu poliția și în patrule de jandarmi – pentru verificări la domiciliu ale persoanelor izolate, respectiv a măsurii privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.
Conform articolului 3 din Ordonanța Militară nr.4/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19, “persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii. Persoanele care nu respectă condițiile izolării la locul declarat / la care au optat să efectueze izolarea și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracțiune.”

Recomandari

Alte Articole