Bistrițeancă înşelată prin intermediul unei platforme de vânzări online.

Ieri, 31 august, o femeie de 33 de ani din Bistriţa a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că a fost înşelată prin intermediul unei platforme de vânzări online.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au întocmit un dosar penal, iar din primele investigaţii a reieşit faptul că bistriţeanca postase un anunţ de vânzare a unui produs şi a fost contactată de o persoană, sub pretextul că doreşte să îl achiziţioneze.

Cumpărătorul a solicitat plata prin virament bancar şi, inducând-o în eroare, persoana vânzătoare a accesat un link unde a completat datele de identificare ale cardului. În scut timp a observat faptul că îi lipseşte din cont suma de 1.075,37 lei. Reprezentanţii băncii emitente au blocat tranzacţia neautorizată care, din fericire, nu s-a consumat.

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Bistriţa continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole