COMUNICAT DE PRESĂ: Consiliul Județean, partener cu Primăria Bistrița și UDMR în organizarea Maialului Maghiar

Începând cu acest an, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud este partener cu Primăria Municipiului Bistrița și UDMR Bistrița-Năsăud, în organizarea ”Maialului bistrițean maghiar”.

Din dorința de a respecta tradițiile minorităților din județul Bistrița-Năsăud, președintele Consiliului Județean, domnul Emil Radu Moldovan, va participa alături de domnul Seszták Oszkár, președintele Administrației Locale Județene Szabolcs – Szatmár – Bereg din Republica Ungară la evenimentele prilejuite de acest eveniment.

Astfel, conform programului anunțat, vor participa sâmbătă la reprezentațiile de pe pietonalul Liviu Rebreanu ( deschiderea festivă, parada portului popular maghiar și programul artistic susținut de formații de dansuri populare maghiare), iar duminică, începând cu ora 09:00, vor fi prezenți la o depunere de coroane, în satul Sărățel, comuna Șieu-Măgheruș, la monumentul ridicat în memoria a 25 de soldați maghiari care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. După acest eveniment, vor susține o întrevedere oficială la sediul Consiliului Județean și vor participa în calitate de invitați speciali la concursul ”Cel mai bun Gulaș”, organizat în Pădurea Schullerwald.

Județul Bistrița-Năsăud este înfrățit cu Județul Szabolcs-Szatmár-Bereg din luna martie 2009, primele vizite bilaterale prin intermediul cărora s-au pus bazele scordului datând încă din 2006. Județul Szabolcs-Szatmár-Bereg este situat în nord-estul Republicii Ungare, are în componență 23 de localități o populație de 572.000 de persoane.

Bogdan Ivan,

purtător de cuvânt Consiliul Județean Bistrița-Năsăud

Recomandari

Alte Articole